Mirjam Verhoeven
Praktijk voor Acupunctuur en Coaching

Lid Nederlandse Vereniging Acupunctuur (vergoeding consulten)

Met eigen handen gebouwd! Met eigen handen gebouwd!

Stoppen met roken

Elke eeuw een miljard doden door roken.
Roken is de belangrijkste vermijdbare doodsoorzaak ter wereld. Elke 6 seconden overlijdt er in de wereld iemand aan de gevolgen van roken. (Bron ANP 08-02-08)

De horeca sluit per 1 juli 2008 haar deuren definitief voor rokers! Daarom zullen steeds meer mensen willen stoppen met roken. Wist je dat slechts 5% kan stoppen met roken op wilskracht?

Ik werk met:
EFT
Acupunctuur
Visualisaties
Ooracupunctuur
Reinigende kruidendruppels om thuis in te nemen
En een aantal ‘thuisoefeningen’ voor 3 weken
Mogelijkheid om elke 3e dag telefonisch contact te hebben met mij

Kom ik dan niet aan?

Je zult geen ontwenningsverschijnselen hebben en niet meer dan 3 kg gewichtstoename. Deze 3 kg kán ontstaan doordat je stofwisseling enorm verandert tengevolgen van het beindigen van je verslaving. Door de behandeling zul je het roken niet gaan vervangen door eten.

Zal ik niet terug vallen?

De keuze om te stoppen met roken maakt men op bewust niveau. Het opsteken van een sigaret gebeurt doorgaans op onbewust niveau, ook al denkt men vaak dat het bewust gebeurt. Slechts 12,5% van de menselijke acties vindt plaats op bewust niveau, 87,5% op onbewust niveau. Daarom zal het onbewuste de strijd vaak winnen. Wilskracht (bewust niveau) kost heel veel energie en bij een moment van onoplettendheid valt men makkelijk terug in oude patronen. Dit wordt veroorzaakt door de onbewuste macht der gewoonte. Deze macht der gewoonte wordt gewijzigd in de macht die het gewenste gedrag ondersteunt. Daardoor zul je niet terug vallen.

Ik wordt altijd zo sjacherijnig en depressief als ik stop, kun je me dan toch helpen?

Stoppen met roken houdt in dat je iets wegneemt, en daar niets voor teruggeeft. Hierdoor ontstaat er een vacuüm; er blijft een leegte (vacuüm) bestaan totdat je er op een andere manier invulling aan gegeven hebt. Hierdoor gaat men meer snoepen/eten. Een vacuüm maakt ook dat men in contact komt met emoties die onderdrukt werden door het roken. Deze mensen vinden het leven zonder sigaret minder leuk. Door deze behandeling zal dit niet gebeuren. De oefeningen die je mee naar huis krijgt bestendigen je nieuwe gedrag.

Ga ik dan ook erg hoesten in het begin?

Door te hoesten reinigen je longen zich. Dat is een goed teken opzich, zou je zeggen. Toch is het gezonder om het lichaam te reinigen van binnen uit. Daarvoor kun je reinigende kruiden innemen zodat je geen bijverschijnselen hebt.

Waarom dan toch eventueel een 2e consult?

Je hebt onbewuste redenen om te roken. Daar werken we op in, zodat ze veranderen.
Bij mensen met minder motivatie is meer werk aan de winkel. Zij hebben allerlei overtuigingen waardoor ze denken dat het moeilijk is om de verslaving te stoppen. Deze overtuigingen krijgen we boven de tafel. Als er veel overtuigingen zijn, is er meer tijd nodig om deze te wijzigen. Soms hebben we te weinig tijd om alles in een keer te doen. Een andere reden om nog een keer terug te komen kan zijn dat we in het 1e consult een bepaalde (onbewuste) overtuiging over het hoofd hebben gezien. Dan is een 2e consult nodig om de weg alsnog helemaal vrij te maken naar een rookvrij leven.

Als je bevrijd wilt worden van je verslaving, bel me dan voor een afspraak.
Een consult duurt 1 tot 1,5 uur.

Elke 3 dagen na de behandeling hebben we contact als vinder aan de pols. Indien het dan nodig mocht zijn maken we een vervolgafspraak.

Kosten van de behandeling: € 90,-
Kosten vervolgconsult: €  70,-

naar boven