Mirjam Verhoeven
Praktijk voor Acupunctuur en Coaching

Lid Nederlandse Vereniging Acupunctuur (vergoeding consulten)

Acupunctuur

De behandeling

De behandeling kan uit diverse acupunctuur technieken bestaan. Naast naaldjes maak ik ook gebruik van moxa, cupping en soms plaats ik verblijfsnaaldjes of magneetjes.

Acupunctuurnaaldjes
Ik werk met flinterdunne naaldjes. De acupunctuurpunten liggen over het gehele lichaam en variëren ook in diepte. Van het plaatsen van een naaldje voel je weinig.

Ooracupunctuur
Dit is met name effectief bij behandeling van verslavingen zoals roken, nerveuze klachten en pijnklachten.

Moxa
Moxa is een soort kruidensigaar om een acupunt te verwarmen. Dit is een erg prettige en ontspannnende behandeling.

Cupping
Dit is een methode waarbij ik cups (kopjes) op de huid zet die vacuüm worden gezogen. Te veel energie vloeit hierdoor weg en kan bv bij astma meteen verlichting geven. Daarnaast werkt het ook bij cellulitis.

Tijdens de behandeling
Een behandeling kan afhankelijk van de complexiteit van klachten een half uur tot een uur in beslag nemen. Terwijl de naaldjes staan, zet ik, als er geen behoefte is om te praten, muziek op die helpt je te ontspannen. Vaak geef ik ondertussen Reiki: Ik leg mijn handen bv. op je hoofd en laat ze daar een tijdje liggen. Dit helpt je verder te ontspannen.

Na de behandeling
Na de behandeling kan je een gevoel van diepe ontspanning. In de uren erna kun je je erg energiek voelen. Deze energie kan het lichaam gebruiken voor verdere genezing, dus neem wat tijd en rust na de behandeling.
De frequentie van de behandelingen hangt helemaal af van je klacht. In het begin vaak 1x per week. Na 4 tot 6 behandelingen evalueren we het bereikte effect.